Anmeldelse: Mor og far sidder i grøften

GAVE

Jeg elsker Tivoli. Som i elsker. Og som det Københavnerbarn jeg er, har jeg også tit holdt fødselsdag i hovedtadens fineste have, hvilket nok har gjort min kærlighed til Europas ældste forlystelsespark lidt større. Lyse sommeraftener, fuglekvidder blandet med glade hvin, candy floss, smukke lys, der glimter når mørket falder på, kilden i maven.

Tivoli har det hele. Og derfor var jeg også ekstra spændt på at se den nye sommer revyforestilling, Mor og far sidder i grøften, som mere eller mindre er en hyldest til Tivolis nu snart 175 år som forlystelseshøjborg.

Og med Peter Frodin, Kirsten Lehfeldt, Mia Lyhne og Anders W. Berthelsen på scenen samt vildt mange kendisser blandt publikum og premierevin i pausen var det en virkelig god aften. Især fordi jeg havde Bedsteveninden med som min plus-one.

Men også fordi de fire skuespillere gjorde det virkelig godt deroppe på scenen i Glassalen. Jeg bliver altid imponeret, når skuespillere formår at diskutere i munden på hinanden på en realistisk måde, og det kunne de fire her i den grad. Synge kunne de også, og det var især Peter Frodins Pjerrotsang, der fik mig til at klukle. Men det allersjoveste og bedste, hvis I spørger mig, var når det hele blev lidt mørkt. Når der blev prikket til Tivolis mere dunkle side med en fortælling om de børn, der gennem årene er forsvundet midt i legen og glæden og aldrig er blevet fundet igen. Fire granvoksne  skuespillere klædt ud om som forsvundne børn i 50’er tøj, og som talte som var de med i en Far til fire film, er stadig det, som sidder fast i mit hovede, når jeg tænker på forestillingen. Og så selvfølgelig Mia Lyhne som tissekone.

Tjek det ud her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s