10 steder hvor dating og jobhunting minder alt for meget om hinanden

1. Til jobsamtaler gælder det om at få dine mindre gode sider til at lyde som styrker, som fx når du oversætter det, at du er virkelig dårlig til at møde ind kl. 9 til, at du altid er den sidste, der går fra kontoret *fordi du var den sidste, der kom*

2. På dates gælder nogenlunde den samme regel. Han elsker at stå tidligt op og løbe en tur = du kan også virkelig godt lide at løbe *hen til pizzeriaet inden det lukker*

3. Du må af en eller anden grund aldrig virke for ivrig, når der er en fyr, du kan lide. Du skal i stedet helst være cool og afventende, og virke som om du altså har mange andre muligheder, hvis han ikke er helt på.

4. Når du skal forhandle din nye løn på dit nye job, som du kun får, hvis I kan blive enige om et passende beløb, må du heller aldrig nogensinde for guds skyld virke for ivrig. Det er faktisk en god ide at virke lidt ligeglad med, at du lige har landet drømmejobbet og en endnu bedre ide er, hvis du kan lade som om, der er en større spiller på banen, der gerne vil give dig mere i løn, end det du er blevet tilbudt.

5. I en ansøgning skal du helst ikke skrive for meget om dig selv. Nej, virksomheden vil gerne læse om ja, virksomheden. Og selvfølgelig hvad du kan gøre for virksomheden. Og hvad du godt kan lide ved virksomheden. Og ikke mindst hvorfor du gerne vil arbejde i virksomheden.

6. På dates skal du heller ikke tale for meget om dig selv. Du skulle jo nødig virke selvoptaget. Og desuden vil din date alligevel helst tale om sig selv. Din date vil også rigtig gerne svare på spørgsmål, hvor du virker virkelig spændt på, hvad svaret er. Også selvom det kan være svært at virke spændt på noget, der handler om frimærker eller statisikker.

7. Hvis man skal have et job, så skal man networke. Mingle. Smalltalke. Man skal ud over rampen og ud af sin komfortzone, og så lige pludselig falder man over jobbet. Eller i hvert fald en person, der kender en, som kender en, som måske kan give dig et nummer på en, der arbejder et sted, du ikke rigtig gider at arbejde. Men som de siger; Man skal jo starte et sted. Og det sted kan ligeså vel være en kommune i Vestjylland som et high tech firma i Ørestaden, ikk?

8. Hvis man skal have en kæreste skal man networke. Mingle. Smalltalke. Man skal ud over rampen og ud af sin komfortzone. Og så lige pludselig falder man over ham. Eller man falder i hvert fald over en eller anden, som måske er meget sød, men som ikke rigtig er din type og som virkelig godt kan lide søskildpadder eller sumobrydning, og som ikke rigtig forstår, hvorfor du køber økoæg. Men altså, nu skal du ikke være så kræsen, vel?

9. Det gælder om at være kæk, men ikke for kæk på Tinder. Derudover skal du også helst virke som the girl next door, dog uden at være en basic bitch. Du må gerne se fræk ud, men du må ikke være slutty. Dine billeder skal helst formidle, at du både har et stabilt job, samtidig med at du rejser verden rundt, dog helst ikke på den der trivielle turist-back-packer-måde, hvor du poserer med en dresseret abe på skulderen. Derudover er det også en god ide at virke moderlig, dog uden overhovedet at skrive noget om gerne at ville have børn. Et plus point er, hvis du formår at vise, at du er glad for mad, helst kød, men uden at det kan ses på din krop.

10. I dit CV er det en god ide at komme med lidt finurlige informationer om dig selv. Gerne noget, hvor du beskriver dine hobbies. Hvis du ikke har nogen er det derfor en god ide lige at finde på et par stykker, så det ikke virker som om, du efter arbejde bare går hjem og ser Netflix. Hvis du er en kvinde i slut 20’erne er det desuden en god ide, at skrive at du er single og bor alene, også selvom du ikke er det. Man skulle jo nødigt ansætte nogen, der har tænkt sig at få børn inden for den nærmeste fremtid. Eller overhovedet. Du må dog heller ikke virker alt for macho, derfor kan det være en god ide at tilføje strikning eller zumba til de der imaginære hobbies.


Følg med i trivialiteter og store tanker på instagram og facebook 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s