Fortællingen om At Elske Sin Krop

SPONSORERET

I juni var jeg til to foredrag hos foredragsholder Kirk Rønler. Det ene et foredrag om kroppen, kaldet “Slut fred med din krop”, og det andet et om dating, som I kommer til at høre mere om snart.

Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, og det er det jo heller ikke, læs bare her og her, at krop og mad nærmest altid er noget, jeg har kæmpet med. Derfor var det heller ikke nogen kæmpe åbenbaring at lytte til Kirks foredrag. Jeg har læst utrolig meget om netop kropsaccept, kropskærlighed og kropsbillede og har selv gang på gang forsøgt oprigtigt at elske min krop og mene det, når jeg sagde det. Det var derfor ikke nyt for mig, det Kirk fortalte, men det var stadig inspirerende. Og det var stadig noget, der har siddet i mig lige siden og som jeg ved, at jeg skal huske på og arbejde ud fra.

Men det er svært for mig for tiden. For jeg elsker virkelig ikke min krop lige nu. Jeg hader den faktisk lidt og er slet, slet ikke tilfreds og nogle gange nærmest ulykkelig. Hvilket er åndssvagt og dumt, for jeg ved godt, at der er ikke noget galt med den. Også selvom jeg har taget lidt på efter lidt for mange triste chips og Fodboldfyrs magtesløshed, vrede og tristhed.

Jeg ved godt, at jeg har mega pæne ben, har virkelig flotte bryster, har en fænomenal røv, smukke markerede kraveben, små fine hænder og at min hud er glat og fin, og at der ingen steder på den er det mindste stykke appelsinhud.

Men det hjælper ingenting, når min mave, ifølge mig selv, er alt for stor, og mine arme ligeså. Det er som om de to ting hiver mig ned hver eneste dag og hiver mit selvværd ned med sig. De to ting fylder mig med så meget skam og gør, at jeg ikke tror på alle de søde ting, som folk ind imellem fortæller mig om mig og min krop.

På et tidspunkt for nogle måneder siden gav Don Draper mig det fineste kompliment, jeg nogensinde har fået. Han sagde, at jeg havde den bedste røv. At den var ligesom en budding, som havde fået den helt rette mængde husblas. Og da jeg affejende sagde, at så burde min mave nok få sig lidt mere husblas, udbrød han et højt nej. Jeg havde den perfekte krop, sagde han. En renæssancekrop, og det var lige præcis sådan en krop, han godt kunne lide.

Jeg blev helt paf. Og tænkte straks bagefter, at jeg jo nok burde gifte mig med ham, hvis det var sådan, han havde det. Ikke fordi hans ord fik mig til at falde i svime og blive forelsket, men fordi der nok ikke var andre end ham, der havde det sådan.

I mine klare øjeblikke ved jeg godt, at det ikke er sandt. At der ude i verden er masser af mænd, der vil synes om mig, hvis jeg lod dem. Men når alle mine skyggesider har tag i mig, når jeg føler mig helt og aldeles forkert, grim og tyk, så er det stadig sådan, jeg har det. Men hvor ville jeg ønske, at det ikke var sådan.

Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne være tilfreds. At jeg kunne tro på, hvad andre siger. At jeg kunne elske mig selv, både min gode røv og mine deller. At jeg ville kunne være i min krop uden at føle, at den burde være noget andet, end den er.

Problemet er, at der selvom jeg gerne vil alt det, også stadig er noget inde i mig, der føler at jeg ikke er tilfreds af en grund. At det faktisk er reelt, at jeg har det som, jeg har det. For ligeså meget, som jeg gerne vil elske mig selv, som jeg er, ligeså meget vil jeg også gerne være bare lidt tyndere. Men det er jo nok deri problemet ligger.

For når jeg så er blevet det, vil jeg så være tilfreds? Nok ikke.

Derfor vil jeg, som Kirk foreslog, i stedet for at prøve at lave mig selv om, i aften stille mig foran spejlet og se på den jeg er. Og prøve, uden at grine, at fortælle mig selv, at jeg er smuk. For inderst inde, der hvor klogskaben, visheden og kærligheden sidder, så ved jeg jo godt, at det er sandt.

 

Dag 345, år 2 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s