5 Af De Vigtigste Ting Jeg Har Lært Efter 28 År På Jorden

1. Ting som ikke er mad, er som regel en dårlig ide at putte i munden

Sand, jord, hår og andet klamt, som børn har en tendens til at putte i munden er ikke særlig lækkert at putte i munden. Og derfor bør man lade være med at putte ikke-spiselig ting derind. Man bør dog også lade være med at putte spiselige ting i munden, hvis man ikke er sulten eller i hvert fald lade være, hvis man gør det, fordi man føler noget, man ikke rigtig helt kan håndtere. Noget andet man også skal huske på angående spiselige ting er, at der ikke er noget mad, der er forbudt. Og at der ikke er noget mad, der sundt og noget, der er usundt. Der er bare mad. Og noget mad spiser man ofte, fordi det er hverdagsmad, og andet mad spiser man knap så ofte, fordi ja – det ikke er hverdagsmad. Det vigtigste er dog, at man spiser, når man er sulten og stopper, når man er mæt. Og at man mærker efter og beder om hjælp, hvis man hver gang, man bliver trist får ubeskrivelig meget lyst til Ben&Jerry’s. Aller vigtigst er det dog, at huske at være god mod sig selv. At tage kærlige valg og at minde sig selv og andre om, at det er okay at fejle.

2. Man får den kærlighed, man tror, man fortjener

Og derfor er det også en god ide at begynde at tro på, at man fortjener det bedste af det bedste. For hvis man ikke tror, man fortjener noget særligt, ender man oftest med noget, der er alt for dårligt. Og med at sige ja til alt for meget og nej til alt for lidt. Derfor skal man gøre op med sig selv, hvad man ikke er villig til at give fra sig, leve med og finde sig i, og hvad man ikke er villig til at leve uden. Og så skal den kærlighed, der er allerstørst inde i en selv, blive lige der. I hvert fald indtil man har fattet, at man fortjener al den kærlighed, der er i verden, og at man først og fremmest skal elske sig selv. For når man gør det, er det meget nemmere at se, om det man står overfor er ægte kærlighed eller noget, man i stedet burde løbe skrigende væk fra.

3. Det er okay at gemme sig ude på toilettet, når der er fest

Men det er endnu mere okay at sige højt og tydeligt og uden at skamme sig, at nu går man hjem. Fordi man er træt. Også selvom man godt ved, at klokken kun er 21.30
Det er okay og faktisk nødvendigt at stå ved sig selv og ikke gøre ting, blive steder eller sige ting, fordi flertallet gør, bliver eller siger det. Man skal nemlig huske at lytte til sig selv, men næsten ligeså vigtigt skal man også engang imellem huske andre folk på (uden at være sur eller bedrevidende), at mennesker er forskellige. Og at det faktisk er det bedste, der er nogensinde kunne være sket i verden. Og så skal man huske at gå hjem med stolthed i maven og ro i sindet, fordi man endnu en gang (eller for første gang) har stået ved sig selv og det, man havde brug for.

4. Det som man er mest bange for er ofte det, der er det vigtigste

De drømme, beslutninger og handlinger, som man er mest bange for at reagere på, som man føler en utilpashed omkring at føre ud i livet, som man tænker allermest over i forhold til, hvad der dog kan ske, hvis man rent faktisk gør noget ved det, er oftest det, der betyder allermest for en, og som netop er det, som man bør reagere på. Det er også derfor, man bør stoppe op og tænke og mærke efter, hvis man bliver ved med at gøre ting, der aldrig får en til at tisse lidt i buskerne. For hvis man altid gør det lette, det trygge og det, der føles rart, så snyder man sig selv. Man snyder sig selv for suset og lykkerusen, når det går godt og man snyder sig selv for lærerige erfaringer og livsvisdom, når det ikke går, som man havde håbet. Husk derfor på, at det ikke nødvendigvis er en dårlig ting, at du har ondt i maven og lidt er ved at kaste op, når du går mod drømmen. Og at det ikke betyder, at det er en dårlig ide. Snarere tværtimod.

5. Din soulmate kan sagtens være din bedste ven og ikke din kæreste

Den person, som du føler dig helt og aldeles in sync med, den person som du ville give begge dine arme for, den person, som forstår, hvad du siger, uden at du har sagt noget, den person som ved, hvad du har brug for, når du ikke selv ved det, den person som fylder dig helt op med kærlighed, og som kan få dit hjerte til at gøre ondt af lige dele kærlighed og smerte på samme tid behøver ikke nødvendigvis at være din kæreste. Det kan sagtens være din bedste ven. Hvilket måske faktisk letter lidt af presset i søgen efter den romantiske kærlighed. Du behøver nemlig ikke at finde en person, der kan give dig begge dele, og det kan give plads og rum i både venskabet og i kærlighedsforholdet. For når man ikke leder efter og kræver, at ens kæreste både skal være ens livsledsager og ens bedste ven bliver der automatisk plads til masser af den slags kærlighed, som oftest er den, vi allesammen går og leder efter. Den heftige og voldsomme, den som gør dig blød i knæene, selv efter flere år og den, der rummer, at du er som du er. Og som om det ikke var bonus nok i sig selv, har man, hvis man finder sin soulmate udenfor sit parforhold pludselig to mennesker, som forstår, hvad man mener, når man taler med mad i munden, og som ved, hvornår man har brug for et kram og når man har brug for et gok i nøden.

Andre mindre ting, jeg også har lært;

Kondomer er mega smarte. Ingen kønssygdomme, ingen uønskede babyer og ingen sæd ned af benene. Win/win.

At drikke sig fuld og være oppe hele natten inden man stiger ombord på intercontinental fly mindsker jetlag med 80%. Risikoen for tømmermænd er dog væsentlig højere, end normalt, men stadig

Hvis man flirter maskulint, tiltrækker man feminine mænd. Derfor kan det være en ide ikke kun at lave hø-hø jokes og vise, at man sagtens både kan spise kebab og køre på cykel, når man er byen.

Dine venner elsker dig som regel også, når du ikke når at lave tre lagkager til din fødselsdag. Derfor kan det være en god ide at sænke ambitionsniveauet nogle gange, s å hverken du eller ovnen brænder sammen. Og hvis de ikke gør, er de alligevel nogle bitches.

At vi allesammen er meget sejere, end vi tror. Og vi burde huske at spørge vores venner og familie, hvad de synes vi er gode til noget mere. Svarerne vil nemlig altid overraske postivt.

Dag 324, år 2

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s