Fortællingen om At Gå Ud I Verden Som Den Sejeste Udgave Af Dig Selv

Forleden læste jeg et nyhedsbrev, som beskrev en undersøgelse, der viste, at det kan gøre dig mere succesfuld, bedre til dit job eller hvad du nu end skal være god til og give dig styrke og balls, hvis du inden, du fx skal på scenen, til jobsamtale eller skal sige noget klogt til mødet på arbejdet, bliver en anden.

Ikke dermed sagt, at du ikke skal være dig selv. Du skal blot være den sejeste og stærkeste udgave af dig selv, og det kan oftest være nemmest, hvis du inden da tænker over, hvilke kvaliteter, du gerne vil have flere af, hvor du gerne vil shine og hvordan du gerne vil gøre det. Du skal altså ikke rende rundt og spille en anden end dig selv hele tiden. Du skal bare hive din alternative persona op ad lommen, når det virkelig gælder.

I undersøgelsen havde man delt en række mennesker ind i tre grupper, hvor den første gruppe blev bedt om at tænke på sig selv som excentriske digtere, den anden skulle se sig selv som stive bibliotekarer og den tredje gruppe blev ikke bedt om noget.

Herefter præsenterede forskerne almindelige ting for grupperne. Det kunne være en gulerod, et par bukser, en gaffel. Og derefter bad de dem om at komme på så mange forskellige måder, man kunne bruge tingene på som muligt. Og sjovt nok var dem, der “var” de excentriske digtere bedst til at komme på de fleste og de skøreste ideer. Og dem, der “var” stive bibliotekarer kom også sjovt nok på færrest.

Min pointe, og undersøgelsen konklusion, er, at det godt kan betale sig at lade som om, man er en anden i visse situationer. Man skal bare have fundet ud af, hvem den anden er. På instagram nævnte jeg, og det gjorde det gode nyhedsbrev fra Pernille Melsted også, at Beyonce fx har Sasha Fierce, Eminem har Slim Shady og Bono har The Fly, som alternative personligheder, de bruger, når de skal igennem med noget, på scenen eller udtrykke ting og fortælle ting, som de ellers ville synes var svært at gøre som dem selv.

For tiden vakler jeg mellem at tro på mig selv og det projekt, jeg har søsat, og til at tænke, at jeg selvfølgelig kommer til at fejle bravt. Når jeg cykler gennem byen med lækker musik i ørerne er troen på mig selv og min drøm kæmpestor. Og når jeg så skal til rent faktisk at sælge den til andre, bliver troen skubbet væk og fordømmelsen og angsten sætter ind i stedet. For hvem fanden tror jeg egentlig, at jeg er?

Well, det kan jeg så sige dig nu. Jeg spurgte nemlig ud på instagram om, hvad min alternative personlighed skulle hedde. Og der fik jeg det bedste bud.

Amelia Banks. Som i Amelia Earhart, der brød et stort tabu og blev den første kvindelige pilot, og som bogstavelig talt kunne se alting oppefra. Og Banks, som i Tyra Banks, der er essensen af, hvad der fierce, bossy, reel og uden omsvøb, men som stadig formår ikke at være en bitch, men faktisk ofte være enormt støttende og varm.

Og hende, Amelia Banks, vil jeg gerne være, når det virkelig gælder.

Hvem vil du gerne være?

Dag 312, år 2 – Amelia Banks

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s