Fortællingen om Måske At Have Fundet En Ny Karriere 

Jeg har før skrevet om, at jeg altid har haft svært ved at tro på, at jeg var en rigtig journalist. At jeg kunne alt det, som en rigtig journalist skal kunne, at jeg hørte til. Men også at jeg de sidste par måneder virkelig har kæmpet for og set resultater i forhold til netop at føle mig som en. Som min helt egen rigtige journalist. Og det er jo dejligt. Dog har jeg den sidste måneds tid kæmpet med lysten. Hver eneste gang, jeg har sat mig ned foran computeren for at skrive en artikel, har jeg kæmpet med det. Det har ikke været sjovt. Det er blevet godt, og jeg føler slet ikke længere, at det jeg kan, ikke er noget værd. Snarere tværtimod. Det ved jeg, at det er. Men det har stadig ikke været sjovt. Og i takt med at lysten svandt ind er det begyndt at rumstere mere og og mere inde i mit hoved. Er det virkelig det her, jeg skal? Er det virkelig sådan, det skal føles? Hvad med den der følelse, jeg en gang imellem har oplevet, kun sjældent dog, men som jeg har hørt folk, der lever af at gøre det, de elsker føler? At når det bliver fredag kl. 17, så ærgrer de sig, for de ville egentlig gerne have arbejdet lidt mere. Hvad med den? Er det bare utopi, kan jeg slet ikke få den?

Dag 115, år 2 – Sløret syn

 Sådan har min hjerne kørt rundt i cirkler i noget tid, samtidig med at jeg har slået mig selv oven i hovedet, for nu må jeg sgu da kraftedme holde op! Nu var jeg jo da for fanden endelig ved at komme rigtig i gang med det hele og uden at føle, at jeg løj om mine evner. Så jeg skubbede det væk. Gang på gang. Og satte mig sukkende tilbage foran computeren.

Og så var jeg på coachkursus. Og ja, det er åbenbart sådan alle indlæg, der har med store indsigter skal begynde her på bloggen. Jeg undskylder mange gange, men I burde virkelig prøve det. På denne gangs coachkursus, som desværre er det sidste, lærte vi om noget der hedder kompetencezonerne. Vi lærte, at man oftest befinder sig i den, der hedder excellencezonen, hvor man er rigtig dygtig og god til sit arbejde, hvor man får ros og anerkendelse, men hvor alting stadig føles som en præstation, som et arbejde. Og der hvor der sagtens kunne være en anden, der kunne lave arbejdet ligeså godt som dig. Vi lærte, at vi meget hellere skulle stræbe efter at befinde os i genizonen. Der hvor du laver noget, som kun du kan. Noget som du er fantastisk dygtig til, og som får det til at føles som en leg. En sej og til tider hård leg, men stadig en leg. Et flow.

Og da jeg sad der og lyttede, nikkede og skrev ned gik det op for mig, at jeg jo på ingen måde befinder mig i genizonen. Jeg er dygtig til mit arbejde. Jeg får ros. Folk kan lide det, jeg laver. Men det føles på alle måder godt nok kun som et arbejde. Det er ikke en passion. Det er et sjovt arbejde, jovist. Og jeg ville da til hver en tid altid hellere lave det, end nærmest hvad som helst andet. Men det er ikke der, jeg skinner igennem. Det er ikke der, jeg er i flow. Det er ikke der, jeg leger.

Dag 117, år 2 – Jeg leger til gengæld altid i Sofias Hus, hvor coachingen finder sted. Hint, hint.


Så da jeg cyklede hjem igår med visdommen om kompetencezonerne, krydret med noget public speaking træning og mixet sammen med ny viden om, hvordan man finder ud af, hvad der motivere en, samt hvilke styrker man har og hvordan de passer sammen med motivationen, bankede mit hjerte ret så hurtigt. For lige pludselig var jeg rimelig sikker på, hvad det egentlig er, jeg skal. Og jeg følte mig både helt vildt lykkelig og ekstatisk, men også næsten lidt dum. For nu havde jeg jo brugt så psykoenormt meget tid på at uddanne mig til journalist, og derefter brugt nærmest ligeså meget tid på at komme til at føle, at jeg faktisk var en.  Det er jo næsten pinligt. Hvad ville folk ikke sige? Hvad ville mine veninder dog ikke sige? Og er det, jeg nu er ret sikker på er min passion overhovedet muligt? Og en god ide?

Få svarene i morgen.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s