Fortællingen om At Være Lidt For God En Stalker

Kender I det, at man i vennegruppe eller familier har nogle bestemte roller? Sådan at der altid er en, der er helt vildt god til at finde vej, en der altid sørger for alle de andre, en der altid har styr på vinen, en der altid er den fornuftige, en der altid laver maden, en der altid siger sandheden? Well, i min vennegruppe er jeg udover at være hende, der altid laver maden, også hende man kommer til, hvis man vil have stalket nogen. Og med stalket mener jeg selvfølgelig ikke, at jeg ifører mig en trenchcoat og en avis med huller til øjnene. Nej, jeg finder bare min computer frem.

Af en eller anden grund, jeg håber det bare er genetisk og ikke fordi, jeg faktisk i årenes løb har perfektioniseret denne kunstart, er jeg virkelig god til at stalke folk på internettet. Hvis du giver mig et fornavn og en arbejdsplads, og det behøver ikke en gang at være en nuværende en, så skal jeg nok finde personen, og med stor sandsynlighed finde ud af om han eller hun har en kæreste. Eller en pony. Eller stemmer på Liberal Alliance.

Normalt er jeg ikke sådan vildt ihærdig. Jeg giver ofte hurtigt op, hvis der er noget, der ikke lykkes, men lige når det gælder stalking er jeg åbenbart meget målrettet. Og derfor bliver jeg gerne ved med at bombardere Google, scrolle ned gennem tusindvis af fotos på Instagram og klikke igennem vennelister for at finde ham eller hende du leder efter. Og oftest bringer det fryd og glæde, når det lykkes. Nu kan to, der mødte hinanden i byen og som var alt for fulde til at taste oplysninger ind på telefoner, alligevel mødes. Eller i hvert fald bare blive venner på facebook. Men andre gange bliver fryden skiftet ud med gruen.

Dag 110, år 2 – Stalking in the works

Det sker dog ikke så ofte, hvis den jeg stalker er en, som jeg eller personen jeg stalker for, ikke kender. Så kan det højest blive til en ærgerlig lyd eller et forarget suk, hvis det viser sig, at den man troede var en gentleman i byen lørdag, faktisk viser sig at være gift med tre børn søndag. Nej, gruen kommer først, når den man stalker er en man kender rigtig godt. Fx en eks-kæreste. Eller en man dater ret så meget.

Her er det ikke ens eller mine fantastiske stalkerfærdigheder, der gælder som sådan. Her er det bare ens ihærdighed og ens skamløse klikken på alt, hvad man overhovedet kan klikke på inde på deres facebookprofil. Søstre, bedste venner, familiefotos, tidligere kærester, eventuelle nuværende kærester eller flings, brødre, fædre, sider de har liket, personer som har liket et eller flere af deres opslag, folk der har kommenteret på noget. Alle disse ting bliver der klikket på, og de bliver derefter gennemgået minutiøst, som var jeg med CSI. Og se, det er her det virkelige guf gemmer sig. Eller i hvert fald noget, som i en pigehjerne kan blive fortolket som guf. For lets face it, nogle gange er en hjerte-emoji bare en hjerte-emoji. Men oftest betyder den dog, at der bliver knaldet. Jeg siger det bare.

Og så sidder man der og klikker rundt i et væld af oplysninger, som ikke umiddelbart siger en noget, og så lige pludselig er der noget. Lige pludselig falder man over en kommentar på et facebookbillede. Lige pludselig, lagt nede på fyrens eller den blonde pige fra hans vennelistes instagram, (så langt nede at du lige pludselig bliver endnu mere opmærksom på ikke at komme til at like noget) er der et bevis. Et bevis for at han højest sandsynligt enten er kærester med en eller i hvert fald er så intim med dullen, at et billede af enten ham eller hende foran Søerne/en biograf/på en cafe/you name it, bliver lagt op med teksten; Ude med hende her/Ude med ham her. Og vi ved jo allesammen godt, at man ikke skriver sådan om ens studdybuddy.

Av. Lige i hjertet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s