Fortællingen om En Status

Det er nu knap fire måneder siden, at jeg flyttede tilbage til min lejlighed helt alene. Akkurat ligeså lang tid, som jeg var ude at rejse faktisk. Og som I sikkert kan forestille jer, har der været stor forskel på, hvad jeg har fordrevet tiden med i de sidste fire måneder og så til, hvordan jeg forvaltede den, da jeg befandt mig på den anden side af jorden. Jeg har fx drukket langt færre friskpressede frugtjuicer og er blevet markant blegere, men har så til gengæld slebet mange flere træplader, end jeg gjorde i Asien.

Dag 258 – Det lidt skæve, men fine og flot slebne plankebord, som gør lejligheden til min helt egen igen.

Overordnet har det været godt at komme hjem. Jeg har fået om muligt et endnu tættere forhold til mine veninder, jeg er kommet tættere på en afsluttende følelse i forhold til Den Lyshårede Fodboldfyr, jeg har fået genoplivet et tilnærmelsesvist dødt datingliv og jeg har spist virkelig meget rugbrød. Det har dog været og er stadig svært. At lande i Danmark efter fire måneder i sus og dus og næsten uden nogen worries for så at blive konfronteret med et helt andet slags liv, end det jeg forlod i september, har ikke været let. Det har faktisk været rigtig svært og rigtig hårdt. Den jagt og søgen efter mig selv som jeg startede, da jeg tog afsted har nemlig ført en reel identitets- og livskrise med sig. Jeg troede fejlagtigt, at det hårde arbejde med mig selv ville ske og blive afsluttet, mens jeg var afsted, men i virkeligheden var det bare første del. Den nemme del. Min tur har givet mig meget, men jeg har indset, at jeg slet ikke er der, hvor jeg gerne vil være endnu. Og at jeg desværre nok heller ikke kommer det ved at tage afsted igen, selvom det trækker noget så voldsomt i mig nogen gange.

Nej, det virkelige arbejde bliver kun gjort ordentligt, hvis jeg bliver i mit virkelige liv. Og det er jo her i Danmark, i København. Jeg skal lære at bruge alle de ting, jeg fandt, da jeg var afsted, mens jeg sidder her i havregrødsdanmark og har det lortet. Jeg skal bruge det mod og den styrke, jeg fandt inde i mig selv, da jeg rejste rundt helt alene, når alt herhjemme sejler og er svært. Ellers er der nok aldrig noget af det, der vil virke. Så det er det, jeg prøver på nu. Jeg går lange ture, jeg skriver, jeg indretter min lejlighed, så den bliver min helt egen igen, jeg siger ja til nye ting, jeg nyder stilheden og jeg forsøger at lade alt det, der er svært fylde alt det, det behøver. Og når det giver sig, når det svære trækker sig tilbage, prøver jeg at give det gode ligeså meget plads.

Dag 284 – Det gode kan fx være alenetid i sengen, mens solen går ned.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s