Fortællingen om At Holde Fast I Den Nye Amalie Or The Story of Holding On To The New Amalie

** SCROLL DOWN TO READ; THE STORY OF HOLDING ON TO THE NEW AMALIE **

Når du læser dette, befinder jeg mig et sted mellem Paris og København. Eller hvis du er lidt langsommere, så er jeg landet og sidder og spiser hjemmebagte boller ved min kære mors køkkenbord. Asienturen er slut og Danmark, København og hverdagen venter. Noget som jeg har set frem til lige siden jeg bestilte min billet hjem, men også noget, som jeg har frygtet.

Heldigvis vil hverken flyveturen og eller bollespisningen komme til at være præget af usikkerhed og frygt. I stedet er jeg fuld af glæde over endelig at vende hjem og fuld af en ro og en sikkerhed om, at den Amalie, som er blevet til under dette eventyr, ikke forsvinder når hjulene rammer landingsbanen i København. En forestillingen som ellers har spillet hovedrollen i et vedvarende mareridt, hvori alt hvad jeg havde opnået og forstået om mig selv ville forsvinde som dug for solen, så snart jeg satte mine fødder i min danske leverpostejshverdag.

Jeg har nemlig nærmest fra begyndelsen af min tur frygtet netop det.
At al den viden, indsigt, mod og selvkærlighed, som jeg langsomt, men sikkert har opbygget igennem de sidste fire måneder, bare ville glide af mig og løbe ud i sandet, når jeg kom hjem til min danske hverdag, hvor alle de gamle vaner og mønstre pænt har siddet og ventet på, at jeg ville komme hjem fra min selvrealiserings-hippie ferie.

vinge

Dag 151 – Sidste glimt af Asien 

Og det kan da godt være, at de har siddet der og trillet tommelfingre og ventet på, at jeg skulle komme hjem, så de kunne hoppe direkte tilbage til det, de gør bedst. Men jeg ved nu, at jeg ikke kommer til at lukke dem ind. De kan banke på ligeså tosset de vil, men mit hippie og selvkærlighedsskjold er efterhånden ret så tykt og lige meget, hvor meget de beder, trygler og truer for at blive en del af mig igen, kommer det ikke til at ske.

På denne tur har jeg nemlig forstået, at jeg er mega awesome.
Jeg er sej, klog, smuk, kreativ, dygtig og absolut virkelig herre meget værd at elske. Og sådan nogle typer har slet ikke tid til gamle lortevaner.

Det at jeg er taget om på den anden side af jorden helt alene og har klaret mig igennem diverse rejsestrabadser, samt personlige sorger helt på egen hånd, har overbevist mig om min egen styrke og sejhed. Og efter at være blevet overbevist om det, har det derefter heller ikke været helt så svært at blive overbevist om, at jeg er et dejligt menneske som er værd at elske. Og altså også, at der slet ikke er nogen grund til at frygte, at jeg bare vil vende tilbage til Den Gamle Amalie.
For hun findes ganske enkelt ikke længere.

Selvfølgelig er jeg ikke blevet til en helt andet menneske. Jeg lider for eksempel stadig af en slem case of road rage og jeg har stadig en masse arbejde, der skal ordnes med hende den indre kritiker, som godt nok er blevet mindre, men stadig sidder frisk og frejdig på sin pind klar til at råbe, at jeg er en fed idiot, når jeg glemmer mine nøgler, spiser for meget chokolade eller siger noget pinligt.

Men som sagt så fylder Frøken Røvsur meget mindre og Frøken Awesome har taget ret så meget på i vægt (skyldes nok også lidt de mega billige Kinder Bueno chokolader, man kan få i Thailand…) Noget der er virkelig rart og betryggende. Så betryggende, at jeg her som Danmark og hverdagen nærmer sig med hastige skridt, er helt sikker på, at det hele nok skal gå. Også når det nogen gange ikke går så godt.

 

The Story Of Holding On To The New Amalie 

By the time you are reading this I am somewhere between Paris and Copenhagen. Or if you are a bit slower I will be sitting at my mothers kitchen table eating homemade buns. The Asia Trip is over and Denmark, Copenhagen and my everyday life is awaiting. Something that I have been looking forward to ever since I booked my ticket home, but also somethings that I’ve feared.

Fortunately neither the flight nor the bun eating will be terrifying. Because I am filled with the great joy of finally returning home, and also a calmness and a certainty that the Amalie who was born during this trip won’t disappear once the plane reaches Copenhagen.

That calmness and certainty hasn’t always been there though. For a big part of my trip I have actually been afraid that everything I had accomplished and understood about my self would vanish as soon as my everyday life would begin again. I’ve feared that all the insight, knowledge, courage and love of my self that I have been collecting and building up during the last four months would just slide right off of me when I returned to Denmark, where all my old bad habits and patterns have been patiently waiting for me to come back from my self realization- and hippie holiday.

vinge

Day 151 – last glimpse of Asia.

But I have come to the realization that I actually dont really care if those stubborn and shitty habits have been waiting for me to come home so that they can get right back to what they were doing before I left.
Cause I’m not gonna let’ em in.

They can kick and scream as much as they want, but my hippie-and self love-shield is way thicker than it used to be = They are not gonna be a part of me anymore.

And let me tell you why – On this trip I have finally understood that I am totally awesome. I am cool, tough, smart, clever, beautiful, creative and seriously worth being loved. And those kinds of people just dont have time for old shitty habits.

The fact that I have gone to the other side of the world all by my self and have dealt with all the things that goes along with that and then some, has convinced me of my own strength and coolness. Which in return have convinced me that I am a truly wonderful human being who is absolutely worth all the love there is in the world. And that is why I know longer fear the return of The Old Amalie.
Because she doesn’t exist anymore.

Of course I’m not saying that I have become a totally different person. I for example still suffer of a terrible case of the road rage and I still have a lot of work to do to get rid of my inner critic, who has lost some weight, but still isn’t afraid to scream and yell at me while she tells me that I am huge, fat idiot because I forgot my keys, ate to much chocolate or said something embarrassing.

But – Miss Pissy does take up a lot less space than before and Miss Awesome has in turn gained a lot of weight. (That might also have something to do with all that super cheap Kinder Bueno chocolate that they have in Thailand) And that is really nice and comforting. So comforting actually that it doesn’t at all feel scary to be facing Denmark and my normal life again. I am sure that everything will be all right.
Even when it’s sometimes won’t be all right at all.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s