Fortællingen om Verdens Stærkeste Pige Or The Story About The Strongest Girl In The World

*** SCROLL DOWN TO READ; THE STORY ABOUT THE STRONGEST GIRL IN THE WORLD ***

Igår besøgte jeg en boghandel. Ikke fordi jeg på nogen måde mangler bøger, men fordi jeg nærmest ikke kan gå forbi en boghandel uden lige at kigge indenfor. Det kunne jo være, man fandt en sand juvel.

Normalt er jeg ikke videre heldig, når det kommer til juveler, hverken ægte eller metaforiske, og jeg ender derfor ofte mine boghandelsbesøg med enten endnu en Haruki Murakami bog eller tomme hænder.
Men igår var jeg heldig. Midt mellem bøger om arkitektur, madlavning og om, hvordan monogami er den eneste rigtige vej frem, stødte jeg på ingen ringere end selveste Pippi Langstrømpe.

Hun befandt sig i en kasse med ligesindede gamle grammofonplader og smilede op til mig sammen med Hr. Nilson. Først fandt jeg det bare pudsigt – hvad fanden lavede en svensk plade med Pippi Langstrømpe i Chiang Mai? Det var da besynderligt og underligt og lidt fjollet – for hvem ville dog købe den?

Men så fandt jeg det mere som om det var meant to be.
Det skete nogenlunde samtidig med, at jeg samlede pladen op og kiggede
på Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdotter Langstrømpe og hendes skæve smil.

Det var som om, hun talte til mig. Som om hun med sit smil forsøgte at fortælle mig, at hun havde ventet på mig. At grunden til at hun lå der i en kasse med gamle grammofonplader i en boghandel i Chiang Mai, var så netop jeg kunne finde hende og dermed få lidt af hendes styrke.

Jeg er dog ret sikker på, at den følelse ikke ville have overrumplet og overmandet mig, hvis ikke jeg i forvejen følte, at frygten for at vende hjem langsomt var begyndt at snige sig ind på mig eller hvis ikke jeg havde gjort mit forarbejde. Et forarbejde som nu føltes langt mindre tilfældigt end før.

Og med forarbejde mener jeg, at jeg under denne rejse har læst den nyeste og bedste biografi om Astrid Lindgren, og dermed fået en voksen indsigt i en af mine yndlings børnebogskarakterer. En karakter, som ifølge forfatteren selv blev skabt som et oprør mod voksnes tyranni mod børn og for samtidig at give de små poder troen på, at de var gode og stærke nok præcis som de var.

Og det var nøjagtig det, som Pippi nu forsøgte at formidle til mig gennem pladecoveret. At jeg er god nok og at jeg er stærk. Præcis som den jeg er.
Og ikke mindst, at jeg nok skal klare det, også når jeg vender hjem til hverdagen og alt, hvad den så end måtte indeholde.

Det var i hvert fald det, som jeg tænkte og følte, da jeg besluttede mig for at erhverve mig albummet, også selvom jeg ingen pladespiller har derhjemme og heller ikke taler eller synger svensk.

Men følelsen var der og den blev kun stærkere, da jeg et par minutter senere kørte væk med verdens stærkeste pige i min rygsæk og et stort smil på læben. Jeg er nemlig sikker på, at vi får det godt sammen, mig og Pippi.

pippi

Dag 131 – Verdens stærkeste pige.

 

The Story About The Strongest Girl In The World

Yesterday I went to a bookstore. Not because I any way needed more books, but because I simply can’t walk by a bookstore without looking inside. I mean, what if I found a jewel?

Normally though I’m not that lucky, I rarely find any metaphorical or real jewels, and therefore mostly just end up with a new Haruki Murakami book or nothing at all.
But yesterday I was lucky. In the middle of books about architecture, cooking and about how monogami is truly the only way, I came across no other than Pippi Longstocking. (If you have no idea who that is get one by reading this)

She was hanging out with some other old records and smiled at me with Mr. Nelson on her shoulder (Mr. Nelson is her monkey. She also has a horse, that she sometimes carries around, since she is the strongest girl in the world and sometimes likes to show off)
At first I found it odd – what the hell was an old swedish record with Pippi Longstocking doing in Chiang Mai? That’s just weird and who would want to buy it?

But then I saw at as kind of meant to be. That happened around the same time as I picked up the record and looked at Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdotter Longstocking and her crooked smile.
It was as if she was trying to tell me something, as if she through her smile tried to let me know that she had been waiting for me, that the reason she found herself in this bookstore in Chiang Mai was so that I would find her and in that way get some of her strength.

I am fairly certain though that the feeling wouldn’t have overwhelmed me if another feeling weren’t starting to creep up on me – the feeling of fear of returning home. But also it probably wouldn’t have overwhelmed me if I hadn’t done my homework before hand.
A kind of homework that at that moment didn’t feel coincidental at all.

And by homework I mean reading the newest and best biography about the author behind Pippi Longstocking, Astrid Lindgren.
By reading it during my travels I had gotten an adult insight into one of my favorite childrens books characters. A character that was created to rise up against the kind of tyranni only adults can expose children to. And also to let these kids know that they were good and strong just the way as they were.

And that was exactly what Pippi Longstocking was trying to convey to me through the album cover. That I am good and that I am strong, just the way I am. And that I will continue to be that when I return home to my everyday life, no matter what that might entail.

At least that’s what I thought and felt when I decided to buy the album, even though I dont have a record player at home and dont speak or sing Swedish either.

But the feeling was there and it only got stronger when I a couple of minutes later drove away with the strongest girl in the world in my backpack and with a big grin on my face.
Cause I’m sure Pippi and I will have a great time. Together and forever.

pippi

Day 131 – The strongest girl in the world. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s