Fortællingen om Tristhed Or The Story about Sadness

*** SCROLL DOWN TO READ; THE STORY ABOUT SADNESS ***

Før jeg tog afsted på mit eventyr forventede jeg, at jeg ville opleve en del triste stunder. Jeg troede, at jeg ville fyldes med hjemve og savn og ikke mindst tristhed over, at mit fem år lange forhold til Den Lyshårede Fodboldfyr var slut.
Og tristheden har da også været på besøg et par gange, og har flere gange også taget sine venner Tårer og Snot med sig. Men besøgene kom ofte kun, når Den Lyshårede Fodboldfyr og jeg en gang imellem talte sammen, og det begynder efterhånden at minde mere og mere om mine ophold på skolekolonier eller lejrskoler, hvor savnet til min mor for alvor først satte ind, når jeg fik lov at ringe til hende.
For lyden af hans stemme får for alvor tristheden til at vokse frem og lægge sig som en kæmpestor og tung løve på mit bryst. For, for fanden hvor jeg savner ham.
Min bedste ven.

kat

Dag 93 – Nusning med søde katte hjælper altid lidt.

Men på trods af det har trisheden slet ikke lagt vejen forbi Amalieland ligeså ofte, som jeg ellers havde troet og hjemveen, den har slet ikke gidet finde vej frem til mig.
Jeg har tværtimod nærmest lidt af det modsatte, hvis sådan noget da eksisterer.
Jeg har i hvert fald overhovedet ikke villet hjem. Alene tanken om at lande i Kastrup Lufthavn og blive en del af min danske hverdag igen fik mig til gå ind og google muligheder for at rejse i endnu længere tid.
For det første kunne, og kan jeg stadigvæk ikke, overskue at skulle hjem og deale med Den Lyshårede Fodboldfyr og vores fælles lejlighed endnu, lige meget hvor meget jeg så end savner ham. Og for det andet så føles det på ingen måde som om jeg har noget at vende tilbage til. Dagpengeland, kærestesorger og dansk vintervejr har i hvert fald umiddelbart ikke været en synderligt tiltrækkende tanke. Det kan selvfølgelig godt være, det bare er mig, men hvorom alting er, så har jeg elsket at være væk og nærmest frygtet at vende hjem.

Men i dag kom tristheden. Og hjemveen. Tårer og Snot har dog ikke meldt deres ankomst endnu, men det skulle ikke undre mig, hvis de ikke kommer brasende rimelig snart og får mig til at ligne og lyde som en brægende hystade.
Og jeg ved ikke rigtig hvorfor.

Følelser er flygtige og nogle gange popper de op ud af ingenting, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvorfor og hvad de skyldes, hvis man ikke en gang imellem leger følelsesdetektiv. Og jeg er også normalt rimelig god til at mærke efter.
At sætte mig ned og koncentrere mig om at lokalisere, hvad det egentlig er jeg føler og hvorfor. Men i dag er mine Sherlock Holm’ske evner ingen steder at finde og jeg sidder derfor med en følelse af tristhed, savn og hjemve, som jeg ikke ved, hvor jeg skal placere eller gøre af.

barn

Dag 92 – Søde kram hjælper også.

En anden ting, jeg er blevet god til er at acceptere, at jeg nu en gang føler som jeg føler og dermed lade mig selv være i det og mærke det hele, men med visheden om, at det på et tidspunkt går væk igen.
Jeg har dog tidligere i mit liv været utrolig kvik til at finde måder at distrahere mig selv på og på den måde skubbe de dumme følelser væk, for så bare at se dem poppe op igen på et andet tidspunkt med fornyet styrke og medbringende spandevis af tårer, og jeg har derfor lært på den hårde måde, at det er sundere og bedre bare at go with the flow, når det gælder ens følelsesmæssige liv. Men det er altså svært at acceptere alle disse dumme følelser, hvis man ikke kan finde årsagen til dem.
Og derfor sidder jeg nu på sjette time på en cafe i Hoi An i Vietnam og ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre af mig selv.

Jeg forsøger at læse og ordne nogle praktiske ting, jeg spiser et stykke kage og drikker lidt kaffe. Men jeg bliver gang på gang overvældet af tristheden og hjemveen og tårerne står efterhånden rimelig meget på spring. Måske er det bare en ond omgang travelblues, som går væk om et par dage, men jeg frygter at det noget større, noget jeg bliver nødt til at ændre kurs for at få gjort op med.
Jeg synes ellers, jeg havde planlagt det hele så godt –  tre, måske fire måneder i Asien og så videre til Australien i tre måneder. Men lige nu har jeg allermest lyst til at booke den første og bedste flybillet til København og falde om halsen på min mor. Også selvom jeg ved, at jeg med garanti ville fortryde det, så snart de første velkomstglædelser havde lagt sig igen.
Akkurat ligesom, når jeg fik lov til at komme tidligere hjem fra koloni.

himmel

Dag 104 – Kig op mod himlen og vejen hjem.

The Story about Sadness 

Before I set out in this adventure of mine, I thought that I would have plenty of sad moments and that I would feel homesick a lot. Especially regarding my recently changed relationship status. And Sadness has indeed come by to visit me a couple of times, but the visits have almost only happened when The Blond Haired Football guy and I talked on the phone, where the sound of his voice made the feelings of sadness and remorse feel like there was a big and heavy lion sitting on my chest. Because God how I miss him, my very best friend.

But other than that Sadness hasen’t crashed my party as often as I thought it would, and Homesickness haven’t bothered at all about coming by. I’ve acutally felt the opposite of homesick. Just the mere thought of landing in Copenhagen would make me turn to Google to figure out how to stay on the road for even longer.

kat

Day 97 – Kitty cuddles always helps.

First of all I dont even wanna think about having to go home and deal with the Blond Haired Football Guy and our apartment, no matter how much I miss him. And second, it really doesn’t feel like I have anything special waiting for me there. Unemployment checks, heartbreak and the Danish winter is just not as appealing a it might sound. But today Sadness did arrive and it brought along Homesickness too. And I dont exactly know why.

Emotions are a fleeing bunch and can pop up out of nowhere. And because of that it can sometimes be difficult to figure out why and what they mean, it you don’t do them the honor of dissecting them, which I have become pretty good at, if I have to say so myself. When dissecting your emotions you have to sit down and try to figure out what exactly it is you are feeling and why you are feeling it. But today my dissecting abilities is nowhere to be found and I am left with the feeling of sadness, the feeling of needing something I cant quite place and the feeling of homesickness. And I dont know what to do with them.

barn

Day 93 – Hugs can also do the trick.

Another thing I’ve gotten pretty good at is to accept that I feel what I feel, and in that way let my self stay with that emotion and feel all of it for as long as I need to, while at the same time knowing that this too will pass. When I was younger I was very good at pushing unwanted emotions away, just to see them reappear even stronger than before a little later, and that has taught me that it is much healthier to accept what ever you might be feeling and in that way deal with it.

But it’s hard to accept emotions if you cant figure out the reason to why you are feeling them. And that is why I’ve been sitting in a small cafe in Hoi An in Vietnam for nearly 6 hours not really knowing what to do with my self.

I’m trying to read and to get some writing done, I’m eating some cake and drinking some coffee, but I keep getting overwhelmed by Sadness and Homesickness. Maybe it’s just a really bad case of the travel blues, but I fear that it’s something more, something that I will have to change my plans according to.
I really did think my plan was a pretty good one though – 3, maybe 4 months in Asia and then off to Australia for another 3 months. But right now all I really wanna do is to find a flight back home to Copenhagen and get me a real big mom-hug. Even though I know I will probably regret it all after the first joys of being home has passed.

himmel

Day 104 – Looking at the way home.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s