Fortællingen om At Gøre Hvad Du Vil Or The Story of Doing What You Want To

*** SCROLL DOWN TO READ; THE STORY OF DOING WHAT YOU WANT ***

Kalenderen viser snart den 3. november og dermed, at jeg har rejst rundt i verden alene i to måneder. Og jeg kan ikke helt fatte det. På den ene side er tiden gået meget hurtig, og to måneder lyder derfor af meget mere, end det føles. Men på den anden side har jeg alligevel været væk så længe, at det at rejse efterhånden er begyndt at føles helt normalt. Der skal mere til at overraske mig, forundre mig og overvælde mig, jeg kender efterhånden de fleste rejsekneb og jeg er blevet virkelig god til at pakke min rygsæk på en praktisk måde. Og alt det tydeliggør, at jeg har været væk længe. Og så det faktum, at jeg snart ville kunne slå ihjel for et stykke rugbrød.

Tiden der er gået har også gjort det mere end normalt for mig at være på egen hånd. Og at nyde det. For det er virkelig fantastisk, at være helt alene og dermed kunne bestemme alting selv, uden at være bange for at gøre nogen kede af det, skuffede eller sure.

is

Dag 86 – Is på pind kan sagtens betegnes som en oplevelse.

Hvis jeg har lyst til at tilbringe en hel dag i Bangkoks største shoppingcenter og læse bøger og spise is, så kan jeg bare gøre det. Også selvom nogen måske ville synes, at jeg burde tage ud og se noget kulturelt og autentisk.
Hvis jeg har lyst til at spise aftensmad klokken 22 den ene aften og klokken 17 den næste, så gør jeg det. Også selvom nogen måske ville mene, at man helst skal have faste spisetider.
Hvis jeg vågner klokken otte og vil ud og nyde dagen, behøver jeg ikke vente på, at der er nogen, der først lige skal vågne, bade, føntørre hår og gennemleve en tøjkrise. Jeg kan bare gå ud af døren, når jeg vil.
Hvis jeg har brug for at blive i min seng en hel dag og spise slik og se tv-serier, så gør jeg det. Også selvom nogen måske ville mene, at jeg burde få noget ud af alt den tid, jeg er et sted.

scandal

Dag 75 – Kvalitetstid

Hvis jeg ikke gider på museum og hellere vil på bådtur, så gør jeg det!
Hvis jeg gerne vil fordybe mig i malaysiske bryllupsskikke, så gør jeg det!
Hvis jeg gerne vil shoppe, så gør jeg det!
Hvis jeg ikke har lyst til flere nudler, men hellere vil have en pizza, så spiser jeg pizza!
Og jeg kunne blive ved.

For for fanden, hvor er det lækkert at kunne bestemme alting selv. At være helt igennem mega meget ego-malle og bare skide alle andre et kæmpe stykke. Og med andre mener jeg egentlig mest bare mine egne tanker om, hvad jeg burde lave i stedet for det, jeg faktisk laver. Det har nemlig taget mig ret lang tid at få det sådan her.

I starten var det dejligt at kunne bestemme, hvornår jeg skulle ud af døren og hvornår jeg skulle ind af den igen, men jeg følte stadig, at der var en masse ting, jeg burde gøre og lave, ting som jeg måske egentlig ikke havde super meget lyst til eller ting. Det er jeg heldigvis holdt op med. Nu gør jeg næsten kun ting, som jeg virkelig gerne vil og synes er spændende eller som jeg tror kan være med til at skubbe mig videre på min færd mod selvkærlighed og gode oplevelser.
Og det er sådan en lettelse. 

dessert

Dag 87 – Når man er solo traveler kan ingen rynke på næsen af to desserter til en person.

Det at lytte til mig selv og på den måde være tro mod, hvad jeg i virkeligheden gerne vil, har også gjort, at jeg har lært mig selv bedre at kende, og at jeg accepterer mig selv mere. I dag er der næsten ikke flere onde djævle på min skulder, der muggent siger, at jeg burde lade være at være så kedelig og blive til festen i stedet for at tage hjem, eller at jeg burde være mere videbegærlig og ikke gå fra museet, før alle skiltene er læst. I stedet sidder der en lille sød kanin og hvisker; hop hen, hvor du lyst, Amalie!

jump

Dag 85 – Hop!

The Story of Doing What You Want 

On the 3rd of November I will have been traveling for two whole months, and I almost can’t believe it. On one hand it feels like I haven’t been away for that long, and on the other traveling is starting to feel like the norm. I don’t get surprised, overwhelmed or baffled as much as I did in the beginning, and I’ve gotten to know most of the travel hacks, you need to survive out in the wild. And that makes it clear to me, that I actually have been gone for a long time. The fact that I could almost kill for a piece of danish rye bread is just another little sign that I really have been away for a good long while. 

But time has also made it feel much more normal for me to be on my own.
And to enjoy it. Because it really, truly is amazing to be completely on your own and thereby being able to decide everything yourself without worrying about making other people sad, disappointed or mad.

is

Day 86 – Popsicles can be an experience themselves.

If I want to spend a whole day in one of Bangkoks biggest shopping malls and read books and eat ice cream, I can do that. Even though some might think I should go out and experience something authentic instead.
If I want to have dinner at 10 pm one day and then at 5 pm the next, I can do that. Even though some might think that fixed meal times are best for you.

If I wake up at 8 in the morning and want to go out and seize the day I dont have to wait for anyone to wake up, shower, blow dry their hair and then go through ten different outfits. I can just walk out the door whenever I want to.
If I feel that I need to stay in bed all day and eat candy and watch Netflix, I can do that. Even though some might say, that I should get the most out of the time I’m traveling.

If I dont want to go to a museum, but would rather go on a boat trip, I’ll do that!
If I wanna know everything about Malaysian wedding customs, I can do that!
If I want to go shopping, I’ll do that!
If I absolutely cant eat anymore noodles and would rather have a pizza, I will eat a pizza!
I could keep going.

scandal

Day 75 – Quality Me Time

It is by far the best thing to be able to decide everything yourself. To be totally selfish and just say screw you to everybody else. And by everybody else I mean my own mean thoughts about what I really should be doing, instead of what I’m actually doing. I didn’t start out feeling this way, you know. And it has indeed taken me a long time to get where I am today. At first it was just nice to able to decide when I would be leaving and when I would be getting back. But I still felt, that there where a lot of things, that I should do, things that I actually didn’t really want to. Fortunately I’ve stopped doing that. Now I only do things that I really find exiting or things that I think will be able to push me further towards loving myself or towards new and great experiences. And that is such a relief.

dessert

Day 87 – Of course you can eat for two by yourself!

By listening to myself and being faithful to what I actually want to be doing, I’ve also gotten to know my self better. And furthermore I’ve come to accept my self for who I really am. There’s almost no more tiny and mean devils sitting on my shoulder saying that I shouldn’t be so boring by leaving the party early or that I should be more inquisitive and not leave the museum before I’ve read all the posters.
Instead a little cute rabbit has taken their place and it’s saying; Jump of to wherever you want to, Amalie!

jump

Jump!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s