Fortællingen om Malle Alene i Verden

Der er sket så meget, og samtidig så lidt siden jeg ankom til Bali for snart to uger siden. Jeg er blevet snydt, krammet, tilbudt massage og saronger, spist pandekager en masse og endnu flere risretter. Jeg har badet og gået langt, set templer og risterrasser og svedt som en i helvede.
Jeg har grædt og grinet, smalltalket og bigtalket og begravet mig selv i bøgernes verden, når det hele blev lidt for meget.
Og så har jeg været helt, helt alene sammen med tusindvis af andre mennesker. 

pandekager

Dag 48 – De bedste peanut- og bananpandeager på The Fat Turtle.

Lige nu er jeg i Ubud, en hippie/hipster kind of kunsterby med massere af udlændinge, der mere eller mindre har slået sig ned for at udbrede tanken om zen og yoga til turister og andre søgende mennesker. Der er veganer- og sunde juicesteder over alt, og der er ikke langt imellem vesterlændinge, der målrettet går mod The Yoga Barn i løstsiddende tøj og en aura af ro omkring sig.

Først elskede jeg det, så hadede jeg det og nu elsker jeg det igen. Jeg er selv blevet lettere forfalden til lækre juicer, vegetarretter og ikke mindst The Yoga Barn, hvor jeg har været fire gange i løbet af min tid her. Både til yoga og til foredrag om selvrealisering og om, hvordan man faster sig sund. Mit københavnerskeptiske-jeg har dog lidt svært ved at tage det helt så seriøst, men mit Bali-jeg er ret nede med det hele, måske fordi det virker som en opnåelig måde, at få det bedre med mig selv på.
Så i morgen, som er min sidste dag i Ubud, tager jeg til Gong-meditation med en svensk pige, jeg har mødt og som jeg allerede har haft lange dybe big-talk snakke med, snakke som jeg slet ikke troede, man kunne have med nogen, man kun har kendt i tre dage.

soma

Dag 49 – En meget sund juice på restauranten Soma.

Jeg griner dog alligevel stadig lidt af de kjortelklædte vesterlændinge, som oser af alt for meget hippi-hed, og jeg bed heller ikke helt på påstanden, som faste-oplægsholderen kom med om, at hvis bare man øver sig længe nok, så kan man sagtens leve af solens energi og intet andet. I ved, ligesom planterne gør.

Men det er nogle mærkelig følelser, som jeg går rundt med her på Bali.
Det ene øjeblik er jeg lykkelig over at være her, og over at gøre det på egen hånd, for så at blive fyldt med tunghed og gråt humør det næste. For hvor er jeg dog alene.
Og selvom jeg efterhånden har mødt en del mennesker, som jeg har nydt at tilbringe tid med, så er jeg her virkelig helt, helt alene. All by my self, som Bridget Jones så grimt synger.

tempel

Dag 46 – Templet hvor man kan vaske alle sine synder bort.

Det er både skræmmende og spændende, selvom jeg egentlig tror, at det mest skræmmende er, hvis jeg kommer hjem som præcis den samme, som jeg var, da jeg tog afsted. Fuck lommetyve og diarre, det uhyggeligste jeg kan forestille mig (lige bortset fra en indisk massevoldtægt eller at blive smidt i et thailandsk fængsel) er, at jeg lander i Kastrup Lufthavn og ikke har rykket mig en skid. At jeg bare falder tilbage i de samme gamle mønstre og ikke har fundet ind til hende, som jeg så gerne vil lære at kende. Hende, som ved jeg er derinde et sted, og som kan og vil meget mere, end hende jeg er lige nu.

Når de tanker kommer, og chokolade eller yoga ikke får dem skubbet væk, så trøster jeg mig selv ved at huske på den følelse, som overvældede mig og fyldte mig helt op, den første dag jeg var på Bali.

Jeg var lige ankommet til byen Seminyak, og det eneste jeg ville var at finde havet. Jeg ville ikke bade eller sole, jeg ville bare se det store hav, der spredte sig uendeligt langt ud foran mig. Og efter en noget turbulent tur bag på en scooter, fandt jeg det. Havet.
Det lå badet i solnedgangens lys og store bølger skyllede ind over stranden og hev i mig, da jeg stak mine fødder i vandet.
Og der ved havet i solen gik det op for mig, at jeg rent faktisk havde gjort det.
Jeg var taget afsted. Helt om på den anden side af jorden, helt alene og uden at vende om. Og så lo jeg.

bali

Dag 42 – Den bedste solnedgang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s